top of page

Blog

Op zoek naar een naam


Wist je dat vrijwel alle camperaars hun camper een naam geven?

En schijnbaar niet zomaar een naam; maar een passende, unieke, weldoordachte naam die meteen het karakter weergeeft van de camper. Waarom? Geen idee! Schijnbaar hoort dat in de wereld van de camperaars, dus wie zijn wij om hier verandering in te brengen?! En zo begon onze zoektocht naar DE naam voor ons camper..

En dus zijn we avonden bezig geweest om een passende naam voor onze camper te verzinnen. En geloof mij als ik zeg dat dat bijna net zo moeilijk is als met babynamen. Dezelfde clichés kom je tegen; "Ik ken alleen maar stomme mensen met die naam" of " iemand anders heeft ook een camper/kind die al zo heet" of " dit past niet bij ons" etc., etc..


"Om de relatie met hun auto nog persoonlijker te maken, geeft 1 op de 6 mensen zijn of haar auto een bijnaam."

We waren er al snel over uit dat deze enorme camper geen "Madeliefje" of "Troeteltje" was, maar dat we toch echt voor iets stoerders moesten gaan. Tenslotte is het een camper van ruim negen meter (!) en heeft het een "alles-behalve"- schattigheidsgehalte. Met oog op het uiterlijk en de enorme bult van de alkoof kwamen we op Bufffel en Bizon en dat leek het te worden. Maar toen ontstond het idee om een afbeelding van de naam op de camper te plakken ....... en buffels zijn niet de meest charmante dieren om te zien (lees; ze zijn oerlelijk).


"Door de manier waarop ze eruit zien, hoe belangrijk ze zijn of andere kenmerken die ertoe leiden dat we spullen als mensen gaan behandelen."

Ondertussen was Marc al druk bezig met het ontwerp van de buitenkant van de camper en kwam toen op het idee om er een beer op te plakken. De naam Beer was geboren. En aangezien we het wel leuk vonden om er Beer op de weg van te maken ( je weet wel; beren op te weg zien..) En vervolgens toch maar in het engels, om ons wat internationaler te maken. Echter kwamen we vervolgens tot het besluit dat het misschien enigszins verwarrend zal zijn voor internationale voorbijgangers als we met "Bier op de weg" zouden rond rijden.. Vandaar dat we nu een Engelse "bear" hebben. Uiteraard spreken we het lekker wel op zijn oer-Hollands uit; Bir.


"Hier zijn verschillende verklaringen voor; Sommige voorwerpen hebben voor bepaalde mensen evenveel waarde als een persoon."

Bear on the road


Dus zo geschiedde; Onze camper heet Bear.

En we vallen daarmee nu in de categorie; échte camperaars.


bottom of page