top of page

Blog

Interieur make-over

Om mezelf ergens thuis te voelen, moet het ook naar mijn smaak zijn. Als het interieur van een (nieuw) huis niet bevalt dan kan het vaak simpel aangepast worden door middel van een likje verf of nieuwe meubels. Maar hoe doe je dat in een camper?


"Super handig als je man een eigen bedrijf in (car)wrapping, reclame en belettering heeft!"

Wrappen of schilderen

Toen we de camper kochten was alles in zeer nette staat; de banken vertoonde geen gebruikerssporen, de kasten waren vrijwel onbeschadigd en ook de vloer zag er prima uit.. Maar naar onze mening (lees; Femke..) was het interieur iets te oubollig en hoewel we gek op hout zijn, vonden we de hoeveelheid hout toch wel iets too much ;-). Daarom kwam al snel het voorstel om de kasten wit te maken. Marc had er in eerste instantie nog zijn bedenkingen over en hield vol dat hij " alleen een paar kastjes" wit ging wrappen. Maar na wat dreigementen dat ik het anders wel wilde gaan schilderen, kwam hij snel tot inkeer. Tevens werkt het bij Marc zo, dat als hij eenmaal ergens aan begint, hij niet meer te stoppen is en vervolgens zijn ook het aanrecht, de tafel en uiteindelijk is zelfs de vloer gewrapped (ik wist niet eens dat dat een mogelijkheid was...!).

Meubelfolie

De bovenkasten zijn wit gewrapped met speciale meubelfolie waar een hout-structuur in zit. Deze structuur maakt dat het niet "Ikea-kastenwit" is, maar het veel warmer en degelijker laat overkomen. Dezelfde folie, alleen dan zwart, hebben we gebruikt voor de benedenkasten en de koelkast.


De houten-look van de tafel, het aanrecht en de vloer heeft eenzelfde soort folie, alleen dan met een andere structuur erin. Overigens heeft Marc bij de vloer de folie zo gesneden dat het lijkt of er "lijnen" in gelegd zijn. Hierdoor lijkt het alsof er echte houten planken gemonteerd zijn!

Bekleding

De bekleding wilde we eigenlijk zo laten als dat het was, tenslotte was het leer nog hartstikke netjes en strak. Maar toen eenmaal alles gewrapped was, vonden we het totaal uit de toon vallen en besloten we toch nog ergens een potje open te trekken om de banken opnieuw te laten bekleden. We zijn hiervoor naar stoffeerderij Klaver in Ermelo gegaan en behalve het opnieuw bekleden, hebben ze ook onze voorstoelen een paar centimeter verlengd (Familie Langbeen ;-)).


"Als ik een jaar in een camper ga wonen, wil ik wel dat het als een "thuis" voelt."

Resultaat

Nadat de banken opnieuw bekleed waren, vormde het interieur weer één geheel. En als finishing touch (en tot verdriet van Marc.. gnagna..) heb ik witte lichtdoorlatende gordijntjes opgehangen en overal kussentje op geplant.. Uiteindelijk willen we 's avonds toch een beetje knus erbij zitten ;-)

Swipe voor het resultaat >


bottom of page